Het was voor de familie een hele schok om te horen dat Rohini nog een kind had. Van mijn geboorte en adoptie wist niemand iets af. Het was alleen bekend bij mijn oma en uiteraard bij mijn moeder Rohini.
Van mijn vader weet ik verder niets.
Na mijn adoptie zijn moeder Rohini en mijn vader uitelkaar gegaan. Ze waren niet getrouwd.
Door allerlei omstandigheden had moeder Rohini nauwelijks contact meer met haar familie. Eigenlijk was ze uit de familie gestoten, omdat zij zich niet hield aan de lokale gebruiken en regels. 
Lange tijd heeft ze een zwervend bestaan geleid. Niemand wist waar zij was. Een enkele keer was er een kort contact. Daarna verdween zij weer spoorloos.

Sinds een kleine 3 jaar werkt ze op een kokosnotenplantage.

Zij krijgt daar 3 euro per week om van te leven.


Ergens midden op die plantage staat een huisje waar ze in mag wonen, samen met een andere man en een familielid van die man. Ze heeft daar totaal geen privacy en rechten. Ze is helemaal afhankelijk van de plantage eigenaar. Ze moet alles maar accepteren. Wanneer ze iets in opstand komt, wordt ze op straat gezet en dan heeft ze echt helemaal niets, totaal niets meer. Ze kan dus alleen maar werken en haar mond houden.

Ze heeft eigenlijk een slavenleven. Ze is overgeleverd aan de grillen van de plantage eigenaar en haar huisgenoten.

Het huisje is een lemen huisje met dakpannen. Sta je binnen dan kijk je ook zo door de gaten in het dak heen naar buiten. Het huis bestaat uit drie vertrekken. Kom je door de deur naar binnen dan kom je gelijk in een kamer waar een bed staat. Verder nog twee kastjes met wat serviesgoed. Op één van de kastjes een hoekje ingericht voor Boeddha. Een open verbinding naar een slaapkamer waar twee bedden staan en een stoel. De laatste ruimte is meer een opslag. Door een deur ga je weer naar buiten en dan is daar onder een afdak de kookgelegenheid. Er wordt op een houtvuur gekookt.

Een aantal meters van het huisje af staat een stenen douche/toilethokje. Een hurktoilet, waarboven je je gelijk moet douchen. De deur is een gordijn. Er is geen stromend water. De waterput is weer een tiental meter verder op. Ook in huis is er geen stromend water. Wel hebben ze elektriciteit in het huisje. Helaas valt dit zeer regelmatig uit.

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK