In het najaar van 2014 werden we geïnformeerd dat Marien waarschijnlijk een tweelingbroer heeft. Dit kwam aan het licht tijdens de verbouwen van het huis dat voor Rohini – de moeder van Marien – is gekocht. De naam van de tweelingbroer is Suji.

Mede door dit nieuws en de nieuwsgierigheid naar het huis zijn we in 2015 weer naar Sri Lanka geweest.

We hebben diverse gesprekken gehad met Rohini, de lokale broer(s), oma en een tante.
En eigenlijk bracht dit alleen maar meer vragen of Suji nu wel of geen tweelingbroer van Marien zou zijn. Daarom hebben we besloten een DNA test te laten uitvoeren. In eerste instantie is dat gedaan door Rohini, Chaminda (oudere broer) en Marien. Suji moest die dag onverwacht werken. Hij zou later voor de DNA test gaan.
Na weken krijgen we de uitslag thuis. Het resultaat blijkt totaal anders dan verwacht. Rohini is niet de moeder van Marien. Dit was voor Marien en ook voor ons een hele grote schok. Toen Siri, onze contactpersoon, het aan Rohini vertelde was ze helemaal ontgoocheld en overstuur. Marien was wel haar zoon! Zij ziet Marien ook nog steeds als haar eigen zoon.

Dat dat vragen oproept is duidelijk. De officiële papieren nog weer eens nagelopen. Diverse vragen aan Rohini gesteld. Zij is toch echt de vrouw die we bij de rechtbank hebben ontmoet.
Het ziet er naar uit de er een verwisseling van baby’s heeft plaatsgevonden.
Het is nu nagenoeg helaas onmogelijk om de werkelijke moeder van Marien nog te vinden.

Ook voor de Stichting Rohini heeft dit consequenties.
Immers de wens om Marien z’n moeder met zijn broer(s) in een huis te laten samenwonen is vervallen. Het is alleen niet gepast om haar nu op straat te zetten en het huis te verkopen. Zij kan er ook niets aan doen dat die verwisseling heeft plaatsgevonden.
Hiermee komen we tot het volgende doel van de stichting.
Door Rohini een kleiner huis te geven blijft er geld over voor hulp aan anderen.
Er zijn genoeg arme huishoudens waar aanpassingen aan hun huisje nodig zijn. Er zijn ook veel mensen die weer terugkeren naar het gebied in het voormalig oorlogsgebied in het noorden van Sri Lanka. Deze mensen zijn vaak arm. Wonen nu in een hut van palmbladeren en zinken golfplaten en moeten nog heel lang sparen om een huisje te kunnen bouwen.

Hen willen we graag helpen met het verstreken van bouwmaterialen zodat ook zij kunnen wonen.

Ze wonen met vader, moeder en vier kinderen in deze hut. Moeder is in verwachting van haar vijfde kindje.
Zij hebben van de stichting ook een geldbedrag gekregen om eten te kopen.

Ook hebben we een christelijke school  bezocht. Er komen zo’n 20-24 jonge kinderen naar school. Het is de bedoeling dat de school uit gaat breiden. Helaas zijn daar nu nog geen middelen voor. Namens de stichting hebben wij geld gegeven voor het aanschaffen van schoolmaterialen, waaronder kleurpotloden. Als we de mogelijkheden hebben, zullen we zeker helpen de school uit te breiden.

Mogen we u vragen ons te blijven steunen met de hulp aan onze (verre) naaste?
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK