In oktober 1994 ben ik in Sri Lanka geboren in het plaatsje Panagoda, dat valt onder de grotere plaats Homagama. Dit is vlakbij de hoofdstad Colombo. Door de schrijnende armoede kon mijn moeder Rohini niet voor mij zorgen.
Ik had al een broer Chaminda van 8 jaar. Ook voor hem kon moeder Rohini niet zorgen. Hij is als baby door oma in huis genomen en daar opgevoed. Ook mijn oma was erg arm. Zij heeft naast moeder Rohini nog 6 kinderen grootgebracht.  Oma had geen mogelijkheden om ook mij nog groot te brengen. Zij heeft toen een adoptieprocedure in gang gezet. Op 31 januari 1995 heeft moeder Rohini mij in het bijzijn van mijn vader op de rechtbank overgedragen aan mijn ouders.


Moeder Rohini was niet getrouwd met mijn vader. Wel hebben mijn broer en ik dezelfde vader.
Na de officiële overdracht ben ik naar Nederland gekomen. Er was verder geen contact meer met Sri Lanka.

Van jongs af aan weet ik al dat ik in Sri Lanka ben geboren en dat mijn moeder niet voor mij kon zorgen.
Ook vertelden mijn ouders altijd dat, als het mogelijk was, we een keer naar Sri Lanka zouden gaan.

In 2011 hoorde ik dat we waarschijnlijk in de zomer van 2012 naar Sri Lanka zouden gaan.

Nu was natuurlijk de vraag of ik mijn moeder zou willen ontmoeten. Ik vond dit erg moeilijk. Samen met mijn ouders spraken we het volgende af. We zouden een zoektocht naar mijn moeder starten. Zou ze gevonden worden kon er altijd nog beslist worden om ze wel of niet te ontmoeten. Pas gaan zoeken als we in Sri Lanka zijn was geen optie. Er zou dan te veel tijd over heen gaan. De bedoeling was toch ook om een groot deel van het land door te reizen.

Zoals verder op de site te lezen is, heb ik mijn familie ontmoet.Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK