De renovatie is voorspoedig verlopen.
Onze contactpersoon Siri heeft alles in zeer goede banen geleid. Uit zijn eigen omgeving heeft hij mensen benaderd die werkeloos waren. Geen werk is geen geld in Sri Lanka.  Ook een paar mannen die minder begaafd zijn heeft hij gevraagd te komen werken.
De afstand woon-werk was te groot om heen en weer te reizen. Alle helpers zijn op de werkplek blijven slapen. Zo kon er ook gewerkt worden van zonsopkomst tot zonsondergang. Dat houdt in van ongeveer 6.30 uur tot 18.00 uur.
Rohini moest voor deze mensen eten koken. De keuken is in een hokje buiten.De eerste werkzaamheden waren het omheinen van het land en het huis. Pas toen kon de overdracht plaatsvinden bij de notaris. De notaris heeft in de akte opgenomen dat het huis niet zonder toestemming van ons mag worden verkocht.

Een groot probleem tijdens het werk was het ontbreken van water. Het is een hele droge periode en de waterput was leeg. Nu moest er met een soort trekkertje water gehaald worden. Dit was een zware klus.Vanuit de bestaande waterput wordt er een leiding gelegd naar de douche/wc. Deze zijn niet in huis, maar buiten.


Het toilet is in het hokje (een gat in de grond) en de douch is buiten het hokje. Om van de douche gebruik te maken moest de waterton met de hand worden gevuld. Als na de regenperiode de waterput weer vol is, wordt het water met een pomp uit de put gepompt.


Het dak wordt als eerste aangepakt. Een deel van de pannen worden verwijderd, het dakbeschot gerepareerd en de pannen worden er weer opgelegd.
De gehele buitenkant wordt gepleisterd en van een frisse verflaag voorzien.

In huis wordt er ook veel werk verzet. Alle elektra moet opnieuw worden aangelegd.
Behalve de deur naar buiten is er geen deur in huis. De afscheiding slaapvertrek/woonvertrek was niet meer dan een gordijn. Deze gordijnen zijn vervangen door deuren.

De muren worden glad gemaakt en gesausd. Als laatste worden de vloeren geverfd.

Zo is er dan in een week of 4 heel veel werk verzet.

Kijk voor alle foto's in het fotoalbum.
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK